19 مرداد 1394 - 12:22
شناسه خبر: 3029
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس سازمان دامپزشکی خبر داد
صادرات گوشت و مرغ به روسیه در انتظار تایید روسها
رییس سازمان دامپزشکی از به اتمام رسیدن مراحل نهایی بهداشتی و قرنطینهای صادرات گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ به روسیه خبر داد و گفت: در حال حاضر منتظر تایید روسیه برای آغاز صادرات این محصولات پروتئینی هستیم و به نظر میرسد تاجران دو کشور نیز باید با یکدیگر مذاکرات خود را آغاز کنند.
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایسنا، مهدی خلج در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: با توجه به توافقات صورت گرفته برای صادرات محصولات کشاورزی با منشا دامی هیات روسی در مرحله اول به ایران آمدند و پس از امضای توافقنامههای مشترک از بسیاری از مجموعههای تولیدی این محصولات در کشور بازدید کردند.
وی افزود: اینکه ساختار پرورش و تولید این محصولات ساختار فیزیکی و سالنهای پرورشی در چه وضعیتی هستند تا حدود بسیاری مورد تایید هیات روسی قرار گرفت و توافقات مشترک نیز انجام شد به گونهای که در میان کشتارگاههای مورد بازرسی آنها هشت کشتارگاه توانستند از سازمان دامپزشکی کد IR را دریافت کنند و تاکنون دو کشتارگاه در سایت اتحادیه روسیه مورد تایید قرار گرفتند همچنین 19 صنعت فراوری آبزیان نیز به همراه یک مرکز تخم نطفهدار در این سایت قرار گرفتند.
رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: در سفر اخیر به پاریس نیز توافقاتی با هیات روسی انجام شد اما آخرین مرحله از توافقات مربوط به حصول اطمینان آنها از باقیماندههای شیمیایی و فلزات سنگین در این محصولات است و با توجه به اینکه در این زمینه نیز تا حدود بسیاری توافقات دوجانبه صورت گرفته در حال حاضر زمان آن فرارسیده است که تجار و بازرگانان ایران و روسیه در این زمینه وارد مذاکره شوند و هر محصولی را که روسیه متقاضی آن است به سازمان دامپزشکی ایران اعلام کنند تا مراحل تایید آن طی شود.
ممنوعیت استفاده از ماده سرطان زا در پرورش قزل آلا
وی گفت: ماده رنگی مالاشیت گرین که از گذشته و به اشتباه برای مقابله با بیماری های انگلی قزل آلا مورد استفاده قرار می گرفت، ممنوع اعلام شد و ماده جایگزین آن نیز به پرورش دهندگان معرفی شد تا از آن استفاده کنند، و هم اکنون با رصد و پایش دقیق همه مزارع پرورش ماهیان سردآبی در 21 استان کشور در حال سالم سازی تولید اسن ماهی هستیم و مردم از بابت نگرانی نداشته باشند.
کشتارگاههای سنتی تعطیل میشوند!
خلج اظهار کرد: در سال های گذشته حدود 380 کشتارگاه سنتی در کشور وجود داشت که در حال حاضر به حدود 304 کشتارگاه رسیده است چرا که تاکنون 74 کشتارگاه صنعتی دام در کشور فعال بوده و 48 کشتارگاه دیگر نیز در حال تایید و راه اندازی است.
رییس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: در استانهای تهران، البرز، گیلان، سیستان و بلوچستان، زنجان و قم حدود 95 درصد از کشتارهای سنتی بسته شده یا به کشتارهای صنعتی مورد تایید سازمان دامپزشکی تبدیل شده اند و از این به بعد نیز درصددیم بستر را به گونهای فراهم کنیم که مابقی کشتارگاه های سنتی نیز به کشتارگاههای صنعتی با تجهیزات مورد تایید سازمان دامپزشکی تبدیل شوند یا اینکه به تدریج تعطیل خواهند شد.
وی اعلام کرد: یکی از امکانات مورد تاکید سازمان دامپزشکی برای کشتارگاههای صنعتی و سنتی کشور داشتن پیشسردخانههای مجهز است تا گوشت حاصل از کشتار دام زنده 24 ساعت پس از ذبح در این پیشسردخانهها به درجه انجماد موردتایید برسد که البته تاکنون 120 کشتارگاه به این پیشسردخانهها مجهز شدهاند.
آخرین وضعیت آنفولانزا، تب کریمه کنگو و بروسلوز
خلج همچنین درباره وضعیت بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) در کشور اظهار کرد: عامل این بیماری یک ویروس است که بین پستانداران کوچک مانند موش، خرگوش، کنه و حتی پستانداران بزرگ در گردش است. در بسیاری از کشورهای دنیا این بیماری تلفات بسیاری داشته است اما در ایران این بیماری بهتر از دیگر کشورها کنترل شده است.البته باید توصیه کرد که آموزش اولین رکن برای عدم پیشگیری و گسترش آن در بین جمعیت دامی و انسانی در کشور است.
رییس سازمان دامپزشکی افزود: همچنین در خصوص آنفولانزای مرغی نیز که تنها در یکی از روستاهای استان مازندران بین طیور بومی شایع شد به سرعت وارد عمل شدیم و ضمن اعلام شیوع این بیماری در کشور به سازمان بهداشت جهانی دام (OAE) به موقع وارد عمل شدیم.
وی افزود: قبل از ورود این بیماری در کشور اقدامات بسیاری انجام شد که میتوان به بالغ بر 33 هزار نمونهگیری از 1400 واحد پرورش روستایی و صنعتی طیور و 91 هزار مورد آزمایش اشاره کرد که در این اقدامات نبود ویروس آنفولانزا مورد تایید قرار گرفت و قبل از ورود بیماری به کشور آماده باش به تمامی ادارات دامپزشکی کشور اعلام شد چرا که در همین هنگام 33 کشور جهان به این بیماری آلوده شده بودند.
رییس سازمان دامپزشکی ادامه داد: به محض مشاهده آنفولانزای فوق حاد پرندگان در مازندران پایشهای لازم برای شناسایی و نمونهبرداری از واحدهای پرورشی در سه مرحله انجام شد و ضمن شناسایی دقیق بیماری و از بین بردن آن، گزارش نهایی پاک شدن کشور از این بیماری نیز به سازمان جهانی بهداشت دام اعلام شد.
خلج همچنین درخصوص وضعیت بیماری بروسلوز در کشور نیز اظهار کرد: گرچه در گذشته به دلیل وجود کادر اختصاصی 1500 نفری مبارزه با این بیماری وضعیت بهتری داشتیم، اما امروز نیز برای مقابله با بیماری تب مالت در کشور باید کارهای متعددی از سوی دستگاههای مختلف در مشارکت با سازمان دامپزشکی کشور انجام شود تا بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در اواخر سال 87 واکسیناسیون علیه این بیماری دچار اختلال شد و تا سال 1390 به حداقل ممکن (حدود 25 درصد) سالهای گذشته رسید که البته در سال 92 و پس از آن ساماندهی مجددی پیدا کرد به گونهای که در 4 ماهه امسال 17 میلیون و 104 هزار واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت انجام شد که 34 درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال 93 افزایش داشته است.